Kone- ja metallituoteteollisuus


Ahmotuote Oy

Ahmotuote Oy on vuonna 1985 perustettu Iisalmessa sijaitseva voimansiirtokomponenttien ja koneenosien valmistaja. Valmistamme hammaspyöriä ja -tankoja, sisähammaskehiä, ura-akseleita ja -holkkeja, kierukkapyöriä ja -ruuveja sekä muita koneiden osia.

www.ahmotuote.fi

 


Debomix Oy

DEBOMIX OSAAMISTA JA TEKNOLOGIAA

Debomix Oy:n ydinosaaminen kattaa metallien sorvauksen ja jyrsinnän, tehokkaan tuotannon läpiviennin lean periaatteiden mukaisesti sekä joustavan yhteistyön asiakkaiden kanssa. Debomix:llä on erinomaiset pitkäaikaiset asiakassuhteet. Yhtiö sijaitsee Vieremän kumppanuuskylässä ja on verkostoitunut muiden osaajien kanssa mahdollistaen suurempien kokonaisuuksien toimitukset.

www.debomix.fi

 

 

Divimodul Oy

Divimodul Oy keskittyy patentoidun automaattisesti itsesäätyvän DIVSMART nestevirran jakolaitteen tuotekehitykseen ja markkinointiin. Laite mahdollistaa tasaisen virtauksen jaon, joka on käytännössä tunteeton kuormituseroille. Laite sisältää ylivoimaisia tuoteominaisuuksia. Laite soveltuu sekä hydraulisylinteri että hydraulimoottori käyttöön. Esimerkkejä käyttökohteista: ajorampit, autokannet, portit, lukituslaitteet, nostosillat, kapellit ja peitteet kuorma-autoissa sekä hydraulivetoisten ajoneuvojen vetomoottorien synkronointi.

www.divimodul.fi


 

Farmi Forest Oy

Farmi Forest kehittää ja valmistaa maataloustraktoreihin liitettäviä metsälogistiikan sekä biomassatuotantoon liittyviä ratkaisuja. Jo vuodesta 1962 olemme valmistaneet innovatiivisia metsäkoneita, laitteita ja ratkaisuja tuloksellisen ja ympäristöystävällisen metsänhoidon vaatimuksiin.

Farmi Forestilla on vahvat juuret Iisalmen metsissä. Meitä ohjaavat laatutietoisuus (ISO 9001), tuottavuus, turvallisuus sekä asiakaslähtöisyys. Farmi Forest on osa Normet Groupia.

www.farmiforest.fi


 

FSP Finnish Steel Painting Oy

FSP Finnish Steel Painting on yksi Euroopan johtavimmista teollisuuden pintakäsittelyalan yrityksistä. Tarjoamme asiakaslähtöisesti teollisuuden pintakäsittely- ja engineeringpalveluja sekä erilaisia lisäarvopalveluja, kuten osakokoonpano-, pakkaus- ja logistiikkapalveluja. Haluamme olla alamme monipuolisin, arvostetuin ja luotettavin yhteistyökumppani nyt ja tulevaisuudessa.

Rautainen Savo alueella yrityksellämme on useita pintakäsittelylaitoksia, joissa palvelemme asiakkaitamme Fiksusti, Sovitusti ja Palvelualttiisti.

www.fspcorp.com


Haapajärven Kome Oy, Iisalmi

KOME Iisalmen tehtaan tuotteisiin kuuluvat raskaan kaluston kuorma-autojen ja perävaunujen valmistus. Erikoisosaaminen keskittyy sora- ja malmituotteisiin.

www.kome.fi

 

 

HT Laser Oy Vieremän yksikkö

HT Laser on johtava kotimainen laserleikkauksen osaaja ja luotettava metalliteollisuuden sopimusvalmistaja.

www.htlaser.fi


 

Hytar Oy

Hytar Oy on vuosikymmenten ajan ollut merkittävä öljy- ja vesihydrauliikan komponenttien sekä järjestelmien valmistaja että maahantuoja, erityisvahvuutenaan öljyhydrauliikan johdinkomponentit. Vientitoimintamme sekä omat toimipisteemme Virossa mahdollistavat tuotteittemme saannin myös rajojemme ulkopuolella.

www.hytar.fi

 


flower

Iisalmen Teräpalvelu Ky

Vannesahanterien maahantuonti ja valmistus.
Työstöterien ja työkalujen myynti.
Vuodesta 1984.

www.terapalvelu.fi


 

 

IS-VET Oy

IS-VET Oy on ohutlevyosaamiseen erikoistunut palveluyritys. Olemme investoineet voimakkaasti uusimpaan teknologiaan ja osaamiseen. Tavoitteena ovat ohutlevytekniikan tuotantoprosessit, joiden avulla pystytään kilpailukykyiseen hinta-, toimitus- ja laatutasoon. Tuotantoketjuumme kuuluu pintakäsittelylinja.

IS-VET Oy:llä on osaamista erilaisten ohutlevytuotteiden valmistuksesta. Toteutamme myös asennusvalmiita komponentteja teollisuuden tarpeisiin. Voimme toimittaa ohutlevytyöt teräs-, RST-, HST-, alumiini- tai messinkilevystä, jotka sisältävät tarvittaessa leikkauksen, reí'ityksen, hitsauksen, särmäyksen ja pintakäsittelyn.

www.isvet.fi

 


flower

Jarmat Oy

Jarmat Oy kehittää innovatiivisia tuotteita hyödyntämällä ihmisille ja luonnolle vaarattomia teollisuuden sivutuotteita. Ratkaisuissamme alan johtavat tuoteominaisuudet yhdistyvät mahdollisimman pieniin ympäristövaikutuksiin, avaten aivan uudenlaisia menestyksen lähtökohtia niin yrityksille kuin yhteiskunnallekin.
Cobiolube®  voiteluaineemme pohjautuu öljyttömiin ympäristöystävällisiin raaka-aineisiin, valmistamme ja kehitämme tuotteet Iisalmessa.

www.jarmat.fi


 

 

JetiTaso Oy

Kulkuratkaisut, kierreportaat, suorat portaat, hoitosilta- ja ritiläkokonaisuudet sekä muut kantavat teräsrakenteet EN1090-2 toteutusluokkien EXC-1 ja EXC-2 mukaisesti.

www.jetitaso.fi

 


 

 

Karsteel Oy

Karsteel Oy on vuonna 2007 perustettu metalliteollisuuden alihankintayritys. Toimimme Vieremän kumppanuuskylässä, jossa sijaitsee myös suuri osa pitkäaikaisista yhteistyökumppaneistamme.

Toimintaperiaatteinamme ovat nopeus, luotettavuus ja joustavuus. Valmistamme niin sarjatuotanto- kuin yksittäiskappaleita.

www.karsteel.fi

 


flower

Kestohitsaus Oy

Kestohitsaus Oy on vuonna 1983 perustettu hitsaus-, juotos-, hioma- ja suojaintarvikkeiden maahantuonti- ja markkinointiyritys. Maahantuomme myös englantilaisia Red Dog Linings-kulutuslevyjä ja toimitamme kouluille puu- ja metallitöihin tarkoitettuja tuotteita.

Uusin edustuksemme Suomessa ovat Fiat-Chrysler konserniin kuuluvan Comaun teollisuusrobotit. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa pystymme tarjoamaan Comaun roboteilla varustetut automaatioratkaisut kaikenlaiseen teollisuuteen. 

www.kestohitsaus.fi


 

Kevako Oy

Kevako Oy on Lapinlahdella toimiva metallialan yritys, joka palvelee asiakkaitaan komponenttien ja osakokonaisuuksien sopimusvalmistajana. Toimimme ketteränä ja joustavana kumppanina valituissa verkostoissa. Toimintatapamme ottaa huomioon asiakkaan tarpeet ja vastaa niihin asiakas- ja tuotekohtaisesti optimoidulla verkostokokoonpanolla.

www.kevako.fi


KPA Unicon Oy

KPA Unicon on suomalainen energiateknologiaa toimittava yritys, joka on erikoistunut kattilalaitos- ja voimalaitosprojekteihin ja laitosten elinkaaripalveluihin. KPA Uniconin ratkaisut hyödyntävät niin biopolttoaineita kuin fossiilisiakin polttoaineita tehokkaasti. Yritys työllistää noin 255 henkilöä ja sen päätoimipaikat sijaitsevat Pieksämäellä ja Kiuruvedellä. 
 

www.kpaunicon.fi

 

 

flower

Lametal Oy

Lametal Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi STARK- työlaitteita pyöräkuormaajiin, kiinteistönhoitokoneisiin, traktoreihin ja kaivukoneisiin.
Lametal Oy on suunnitellut, valmistanut ja markkinoinut erilaisia STARK lumityö- ja harjalaitteita jo yli 30 vuotta.
Suunnittelun lähtökohtina ovat ensiluokkainen toimivuus, kestävyys ja helppo liitettävyys peruskoneisiin. Kotimaisuus on lisäksi tärkeä osa STARK-työlaitteita. STARK-työlaitteet on alan johtavien urakoitsijoiden valinta.
STARK-työlaitteiden myyntiverkosto ulottuu Suomen lisäksi mm. Ruotsiin, Norjaan, Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Venäjälle.

www.stark.fi


Lapinlahden Koneistus Oy

Lapinlahden Koneistus Oy on aina pitänyt keskeisinä arvoinaan hyvää työyhteisöä ja oma-aloitteista jatkuvaa kehittymistä. Niinpä siitä on tullutkin toimitusvarma koneistuksen osaaja, jonka henkilöstön palveluhaluun ja -kykyyn luottaen asiakas voi huoletta keskittyä omaan työhönsä.

www.lapinlahdenkoneistus.fi

 

LLP Farm Machinery Group Oy

LLP Farm Machinery Group Oy (FMG) kehittää, valmistaa ja toimittaa asiakkailleen laadukkaita tie- ja kiinteistönhoitotyölaitteita markkina-alueina Pohjoismaat, Baltia ja Venäjä.

FMG keskittyy ydinosaamiseensa läheisessä yhteistyössä asiakkaiden ja myyntiorganisaatioidensa kanssa ja rakentaa tuotteita ja palvelua paremmaksi koko henkilöstön voimin.

www.fmg.fi

 

 
 

Metallityö Vainio yhtiöt

Metallityö Vainio yhtiöt on monipuolisen konekannan omaava laadukas konepajakonserni, jonka pääliiketoiminta-alueina ovat komponenttien ja järjestelmäkokoonpanojen sopimusvalmistus kone- ja laitevalmistajille, sekä vaativien teräsrakenteiden ja putkistojen valmistus-, asennus- ja kunnostuspalvelut, mukaan luettuna CE-merkinnän alaiset kantavat rakenteet.

www.mvainio.fi

 

Normet Oy

Normet on kasvava ja innovatiivinen suomalainen teknologiayritys. Kehitämme jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa tunnelinrakennusprosesseja paremman turvallisuuden, tuottavuuden ja kannattavuuden saavuttamiseksi.

Tekniset kokonaisratkaisumme pienentävät kustannuksia ja lyhentävät prosessien kiertoaikoja. Kehityksen perustana on ihmisten hyvinvoinnin parantaminen ja ympäristön huomioiminen.
Normetilla on laaja tarjoama maanalaiseen rakentamiseen ja kaivostoimintaan: laitteita ja ajoneuvoja, rakennuskemikaaleja, kalliolujitustuotteita sekä tuotteisiin ja prosesseihin liittyviä palveluja.

Tällä hetkellä Normet työllistää yli 1200 alansa ammattilaista. Normet toimii maailmanlaajuisesti ja sillä on yli 50 myynti- ja palvelupistettä 30 maassa. Iisalmen tehdas on Normetin suurin tehdas ja laiteliiketoiminnan tuotekehityksen keskus. Iisalmessa Normet työllistää suoraan yli 400 ammattilaista.

www.normet.com
 

 

 

Piippo Hydraulic

Valmistamme hydrauliventtiileitä työkoneisiin ja koneenrakennusteollisuuden eri tarpeisiin. Asiakkainamme on tunnettuja alan suuryrityksiä 15 maassa ja viennin osuus liikevaihdostamme on noin puolet.

Tuotteitamme löytyy mm.

-Kaivoskoneista
-Kuljetuskalustoista
-Metsä- ja maatalouskoneista.

Valmistusprosessi käynnistyy aina perusteellisella suunnittelutyöllä, jossa asiakkaan tarpeet otetaan huomioon. Nykyinen tuotantotekniikka (CAD/CAM- ja CNC) ja tinkimätön laadun seuranta takaavat toimivan kokonaisuuden. Käytössämme on ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä.

www.piippohydraulic.com


 

Ponsse Oyj

Ponsse Oyj kehittää ja valmistaa kestävän kehityksen mukaisia, innovatiivisia puunkorjuuratkaisuja tavaralajimenetelmän puunkorjuuseen. Metsäkoneyrittäjä Einari Vidgrénin vuonna 1970 perustaman yrityksen juuret ovat syvällä suomalaisella maaseudulla, Vieremällä.

Tänään perheyhtiö on yli 12 000 metsäkoneen kokemuksella maailman johtavia metsäkonevalmistajia. Ponssella on 10 tytäryhtiötä ja 30 jälleenmyyjää eri puolilla teollisen puunkorjuun markkinoita. Yhtiön liikevaihdosta 77 % tulee viennistä ja sen osakkeet noteerataan NASDAQ QMX:n pohjoismaisella listalla.

www.ponsse.fi


 

Profile Vehicles Oy

Profile Vehicles Oy on kansainvälisesti tunnettu erikoisajoneuvojen suunnittelija ja valmistaja. Tuotteitamme ovat mm. ambulanssit, muut pelastusajoneuvot sekä monet erilaiset erikoisajoneuvot.

Profile konsernilla on Iisalmessa sijaitsevan emoyhtiön lisäksi kokoonpanotehtaat Budapestissa Unkarissa ja Tallinnassa Virossa.

www.profilevehicles.com


 

Ratesteel Oy

Ratesteel Oy on Vieremällä 1998 perustettu metallituotteiden ja niiden osakokonaisuuksien sopimusvalmistaja. Tunnemme ylpeyttä siitä, että olemme yhdessä asiakkaidemme ja verkostomme kanssa osana maailmanlaajuista huipputeknologisten tuotteiden valmistusta. Automatisoitu piensarjatuotanto sekä siihen liittyvät asiakasarvoa tuovat palvelut ovat ydinosaamisaluettamme.

www.ratesteel.fi


 
 

Rautavaaran Modulmet Oy

Rautavaaran Modulmet Oy on vuonna 2002 perustettu yritys, joka harjoittaa konepajaliiketoimintaa strategiaan valituilla neljällä sektorilla:

 • koneistustyöt mm. monitoimisorveilla ja työstökeskuksella MORI SEIKI NT 4250 DCG 1500SZ, MORI SEIKI NL2500Y/700
 • hitsaustyöt, erikoisosaamisena alumiinin ja RST hitsaus
 • kokoonpanoalihankinta
 • prosessilaitosten ja kaivosyritysten kulutusosien valmistus ja kunnostus sekä laitteiden kunnossapito ja modernisointityöt joustavasti
 • protojen valmistus ja valmistettavuuden kehittäminen suunnittelutoimistoille ja yhteistyöyrityksille

www.modulmet.com


 

RD Technology Center Oy

Kone- ja metallituoteteollisuuden sopimusvalmistaja.

www.rdtc.fi


 

RP-Teollisuuspalvelu Oy

Olemme kymmenen henkilön teollisuuden kunnossapitoyritys ja toimenkuvamme on seuraava:

 • kunnossapitopalvelut ja koneasennukset
 • prosessiputkitukset, fe/rst/hst/al
 • koneistukset cnc ja manuaalijyrsintä ja -sorvaus aarporaus
 • työkaluhionta
 • tig/mig- ja puikkohitsaukset al/fe/rst/hst
 • muovien kierrätysmurskaukset mobiilikalustolla

www.rp-teollisuuspalvelu.fi


 

SmartWell Oy

SmartWell Oy toimittaa tuotantoteknologiaan ja koneenrakennukseen liittyviä suunnittelu-, asiantuntija- ja projektijohtopalveluita sekä kokonaistoimituksia teollisuudelle ja energiantuotantoon. Palvelujen ja tuotteiden avulla parannetaan asiakkaiden tuotantolinjojen turvallisuutta, tehokkuutta, toimintavarmuutta ja kilpailukykyä.

Käytössäsi on kokenut tiimi, joka ymmärtää liiketoimintaasi, tuntee teollisuuden prosessit ja omaa vahvan taustan kehittää ja toteuttaa energia- ja resurssitehokkaita ratkaisuja. Ylivoimainen palvelukyky ja hinta-laatusuhde saavutetaan verkostomaisella toiminnalla.

www.smartwell.fi


flower

Suomivalimo Oy

Suomivalimo on suurten furaanihartsimenetelmällä käsinkaavattujen rautavalujen luotettava toimittaja, jolle tuotteiden laatu ja toimitusvarmuus ovat ensisijaisia. Valimon asiakkaita ovat pääasiassa pohjoismaiset merkittävät koneenrakennus-, moottorinvalmistaja- sekä tuulivoima- ja teollisuusvaihdeteollisuuden toimijat, joille Suomivalimo on joustava ja paikallinen kumppani. Valamisen lisäksi lisäarvoa asiakkaille tarjotaan alihankintana tehtävällä koneistuksella.

www.suomivalimo.fi


 

Timaco Oy

Timaco Oy on Iisalmeen vuonna 1996 perustettu koneistusalan yritys. Yrityksen liikeideana on vaativien, pienten ja keskisuurten komponenttien koneistaminen sekä osakokoonpanojen tekeminen päähankkijoille sekä heidän kumppaneilleen. Lisäksi onnistuvat myös pienimuotoiset hitsauskokoonpanot jotka sisältävät koneistusta. Käytössämme on vuonna 2006 valmistunut noin 1500m2 toimitila sekä noin 25 nykyaikaista CNC-ohjattua työstökonetta. Henkilöstöä on n. 60.

www.timaco.fi


 

Toolfac Oy

Toolfac Oy on jatkuvasti kehittyvä pienten hydraulisten ja pneumaattisten venttiilikomponenttien, osakokoonpanojen sekä vaativien konepajateollisuuden komponenttien ketterä sekä joustava valmistaja. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat työkone- ja laitevalmistajat, jotka vaativat hydrauliikkakomponenteiltaan ensiluokkaista tarkkuutta. Tuotantomme on myös tunnettu siisteydestä ja tuotteiden puhtaustasosta. Tavoittenamme on kasvaa asiakkaidemme luotettavaksi ja varmaksi sopimusvalmistajaksi.

www.toolfac.fi


 

Tuometall Oy

Tuometall Oy on teknologiayritys, jolla on vuosikymmenten kokemus erilaisten biomassojen käytöstä ja siirrosta. Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja toimittaa luotettavia ja kustannuksiltaan tehokkaita materiaalinkäsittelyratkaisuja biomassan hyödyntämiseen, energian tuotantoon ja puunjalostusteollisuuteen.

Olemme vahvasti mukana myös käynnissä- ja kunnossapitoon liittyvissä toimeksiannoissa. Tuometall huoltaa, ylläpitää, optimoi ja päivittää sekä omia että muiden valmistamia kuljetinlaitteita ja -järjestelmiä.

Vahvuutemme on bioenergiaketjun kokonaishallinta "kannolta kattilaan". Se on lupaus asiakkaillemme innovointikyvystä ja laaja-alaisesta osaamisesta, joka tuo tehokkuutta ja kannattavuutta bioenergian tuotantoon. Tuotteemme valinnut asiakas voi olla tyytyväinen ratkaisuunsa koko sen elinkaaren ajan.

www.tuometall.fi


 

VAK Oy

VAK Oy on yksi Pohjoismaiden merkittävimmistä kuljetuskaluston valmistajista. Suomessa VAK on eristettyjen kuormatilojen ja perävaunujen valmistuksen markkinajohtaja. Tuotemerkki tunnetaan hyvin myös Ruotsissa, jonne perävaunuja on viety vuodesta 1993 alkaen.

VAK Oy tytäryhtiöineen takaa, että kuljetusyritys saa VAK:lta kokonaisvaltaista palvelua. Palvelumme kattavat paitsi tuotteiden suunnittelun ja valmistuksen myös hiiden huollon. Vuokrauspalvelujamme tarjoaa tarpeen vaatiessa tilapäiskalustoa. Mikäli et halua investoida uuteen kalustoon, voit tiedustella vaihtokalustoamme.

www.vak.fi


 

Ville Koljonen Oy

Ville Koljonen Oy on vuonna 2009 perustettu vieremäläinen huolto- ja hitsausyritys, jonka korjaamo ja pääpaikka sijaitsevat Vieremän Salahmilla.

Harjoitamme huolto-/korjaamopalveluita, metallitöitä, teollisuuden ja koneiden Aarporauksia ja on-site porauksia/jyrsintöjä, sekä maastohitsausta.

www.v-koljonen.fi