USA:n markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia avaava vientitilaisuus 23.10.2019 Kuopiossa

02.10.2019 06:45

Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläs Robert Pence osallistuu tapahtumaan


Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläs Robert Pence vierailee Kuopion Musiikkikeskuksessa 23.10.2019 klo 8.30 - 11.45.

Suurlähettiläs puhuu Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Ulkoministeriön ja USA:n Suomen suurlähetystön järjestämässä Team Finland USA -tilaisuudessa.
Tapahtuma tarjoaa pohjoissavolaisille yrityksille tietoa liiketoiminta- ja vientimahdollisuuksista Yhdysvaltojen markkinoilla.
Tilaisuus on suunnattu uusille markkinoille tähtääville yrityksille sekä niille, jotka suunnittelevat kansainvälistymistä.

Jaossa käytännön kokemuksia, mitä Yhdysvaltojen markkinoille pääsy yrityksiltä edellyttää
Tilaisuuden avaa Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen. Päivän ohjelmaan kuuluu asiantuntijapuheenvuoroja siitä, mitä menestyksellinen markkinoille pääsy edellyttää ja millaisia asioita yritysten tulee ottaa huomioon suunnatessaan Yhdysvaltojen markkinoille.
Paneelikeskustelussa puheenvuoronsa saavat myös paikalliset yritykset, kun Genelec, Kiho ja Neemo jakavat omakohtaiset kokemuksensa ja vinkkinsä Yhdysvaltojen markkinoilla toimimisesta. Keskustelu käydään englanninkielellä.

Tilaisuudessa annetaan tietoa, kuinka suurlähetystö yhdessä Team Finland -verkoston kanssa voi tukea yrityksiä markkinoille pääsyssä auttamalla esimerkiksi juridiikkaan, lupa-asioihin, viisumeihin, tai paikalliseen yhteistyöhön liittyvissä kysymyksissä.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kasvumahdollisuuksista sekä verkostoitumaan eri toimijoiden kanssa.
Tapahtuma on avoin ja maksuton, mutta käytännön järjestelyjen takia osallistujien toivotaan ilmoittautumaan ennakkoon 11.10.2019 mennessä.
Tarkka ohjelma sekä ilmoittautumislinkki löytyvät myös Pohjois-Savon ELY-keskuksen verkkosivujen tapahtumakalenterista


Tilaisuus on osa vuoden 2019 seitsemällä paikkakunnalla järjestettävää Team Finland USA Road Show -kiertuetta, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisiä kaupallistaloudellisia suhteita. Kiertue juhlistaa samalla Suomen ja Yhdysvaltain diplomaattisuhteiden 100-vuotisjuhlaa.