Infotilaisuus HX-Hävittäjähankkeen teollisesta yhteistyöstä

04.12.2019 11:47

Suomi korvaa Hornet-hävittäjät vuonna 2021, ja hankkeen tarjousprosessi on nyt käynnissä. Hankintaan kuuluu teollisen yhteistyön velvoite: voittanut hävittäjätarjoaja ja sen kumppanit tekevät yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa 30 prosentilla hankintahinnasta.

Business Finland ja BusinessKuopio järjestävät infotilaisuuden HX-Hävittäjähankkeen teollisesta yhteistyöstä Kuopiossa 14.1.2020. Tilaisuuteen ovat tervetulleita hävittäjähankkeesta kiinnostuneet toimijat koko Pohjois-Savon alueelta.

Aika: 14.1.2020 klo 12:30-15
Paikka: Kuopion Valtuustotalo, Suokatu 42 D-ovi, 3. krs.
Ilmoittautuminen infotilaisuuteen tästä linkistä. Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.

 

Tilaisuuden puheenvuorot

HX-Hävittäjähankkeen esittely ja teollinen yhteistyö
Markku Lehikoinen ja Matias Keinänen, BusinessFinland

Teollinen yhteistyö ja yrityksen strategiset tavoitteet
Pertti Woitsch, Woitsch Consulting Oy

Osallistuminen HX-hävittäjähankkeen teolliseen yhteistyöhön tuo suomalaisille yrityksille ja tutkimusorganisaatioille uusia kansainvälisiä liiketoimintamahdollisuuksia. HX-hävittäjähankinnan teollinen yhteistyö on mahdollisuus, joka tulee eteen vain noin kerran 30 vuodessa. Tuloksena on suomalaisen puolustus-, turvallisuus- sekä ICT-alan osaamisen, verkostojen ja teknologisen kyvykkyyden kasvu.

Lisätietoa:

Lue lisää HX-Hävittäjähankkeesta Business Finlandin sivuilla, tästä linkistä.

Kuopion tilaisuudesta antavat Johanna Laakkonen, johanna.laakkonen(at)businessfinland.fi ja Mikko Juuti, mikko.juuti(at)kuopio.fi.

Kuka voi osallistua HX-Hävittäjähankkeeseen?

HX-hävittäjähankkeen teolliseen yhteistyöhön voivat osallistua suomalaiset yritykset sekä tutkimusorganisaatiot. Yhteistyöprojektien on liityttävä kansallisen turvallisuuden kannalta kriittisiin teknologioihin tai strategiseen teolliseen osaamiseen.

Osallistujan osaamisen on kohdistuttava esimerkiksi jollekin seuraavista osa-alueista:

HX-hävittäjätarjoajia (OEM, Original Equipment Manufacturer) ovat Boeing, BAES, Dassault, Lockheed Martin sekä Saab. Suomalainen osallistuja voi tarjota projektiaan kaikille näille, niiden kumppaneille tai vain valitsemilleen osapuolille.