Nyt voit kouluttautua automaatiotekniikan diplomi-insinööriksi Itä-Suomessa

19.03.2021 15:52

Automaatiotekniikan DI-ohjelma yhteistyössä Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto

 
Automaatiotekniikan DI-ohjelma alkaa Itä-Suomessa syksyllä 2021.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä osoitteessa opintopolku.fi 
 
Opinnot on tarkoitettu automaatiotekniikan tai sitä soveltavan alan ammattikorkeakoulututkinnon tai kandidaatin tutkinnon suorittaneille. Ensimmäinen 30 opiskelijan ryhmä aloittaa opintonsa syksyllä 2021. DI-ohjelman laajuus on 120 op ja se on tarkoitus suorittaa kahdessa vuodessa (huomaathan, että tämä vastaa päätoimista opiskelua). Koulutus on Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen yhteistoteutus. Opetus järjestetään pääasiassa etänä tai Joensuun ja Kuopion kampuksilla.
 
Automaatiotekniikan DI-tutkinnon suoritettuasi tunnistat automaation mahdollisuudet eri toimialoilla kehitettäessä älykkäästi, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti toimivia järjestelmiä, koneita ja prosesseja. Osaat soveltaa matemaattista mallintamista, simulointia ja ohjelmointia käytännön työtehtävissä. Opintojen aikana teet projekti- ja ryhmätöitä, jotka syventävät kieli-, viestintä- ja yhteistyötaitojen osaamistasi.
 
Koulutus tarjoaa työelämässä mahdollisuudeen työskennellä automaatiotekniikan alan asiantuntija , kehittämis ja johtamistehtävissä sekä antaa ymmärryksen automaation vaikutuksista eri toimialoilla.
 
Syventävien opintojen kokonaisuus antaa näkemyksen automaatioon kokonaisuutena: automaation toimilaitteisiin, tiedonkäsittelytekniikoihin ja ohjauksen algoritmeihin. Sovelluskohteina ovat älykkäät työkoneet ja teolliset prosessit. Opinnot perustuvat matemaattis-luonnontieteelliseen osaamiseen. Opinnoissa tutustut automaation tyypillisiin teollisiin sovelluskohteisiin ja ymmärrät automaation roolin niissä.
 
Lisätietoja täältä (UpTech) ja täältä (UEF)